Direct naar de inhoud.

Wedeka bestaat 50 jaar. Lees hier ons verhaal.

JAN EDZES VERTREKT BINNENKORT ALS DIRECTEUR VAN WEDEKA

“Eind 2021 vroeg het bestuur me terug te keren als algemeen directeur van Wedeka met als belangrijkste opdracht het vertrouwen tussen de gemeenten en Wedeka te herstellen en het Ombouwplan 2020-2030 versneld uit te voeren. Ik ging graag in op dat verzoek omdat ik het bedrijf natuurlijk goed ken en het een warm hart toedraag.

Sinds mijn aantreden in februari 2022 hebben we met zijn allen flink ons best gedaan en we hebben dan ook grote stappen gezet:

· Er is een nieuwe visie en missie opgesteld en een nieuw, eigentijds logo en huisstijl zorgen ervoor dat Wedeka als sociaal ontwikkelbedrijf zichtbaar en herkenbaar is.

· We zijn weer van de gemeenten en stralen dat uit. We hebben het vertrouwen terug en de samenwerking is hersteld.

· De goede financiële resultaten over 2022 en 2023 laten zien dat we doen wat we zeggen en dat Wedeka een solide toekomst heeft.

· Het Ombouwplan voeren we versneld uit: in Ter Apel gaan we van drie vestigingen naar één vestiging waar Kringloop, Groen, Industrie en een Ontwikkelafdeling worden ondergebracht. In Stadskanaal gaan we van drie naar twee vestigingen. Onze gebouwen worden waar nodig verbouwd, vernieuwd en duurzamer gemaakt. Zo zijn we klaar voor de toekomst.

· Training, scholing en re-integratie voegen we samen met onze kringloopwinkels. We realiseren daarmee ontwikkelcentra voor werkzoekenden die een steun in de rug nodig hebben.

· Vorig jaar hebben we met elkaar vol trots ons jubileumjaar gevierd: Wedeka al 50 jaar een begrip in Oost Groningen!

De basis is gelegd voor de verdere toekomst en dit is voor mij reden om samen met het bestuur, het MT en de OR te zorgen voor een goede opvolger voor mij, zodat ik wat eerder samen met mijn vrouw van ons pensioen kan gaan genieten.

Het wervingstraject voor een geschikte opvolger is opgestart. Met het bestuur is afgesproken dat zodra er een opvolger is gevonden, ik terugtreed als algemeen directeur en als adviseur de nieuwe directeur zal gaan inwerken en ondersteunen. Daarnaast lever ik nog een bijdrage aan de realisatie van de ontwikkelcentra en de samenwerking met Suwotec. Per 1 maart volgend jaar stop ik dan met werken om een volgende fase in ons leven in te gaan.

Het is fijn om met deze goede resultaten op termijn afscheid te kunnen nemen en ik wil dan nu ook iedereen bedanken voor de bijdrage die hij/zij geleverd heeft.

We kunnen een lastige periode afsluiten en de ogen weer vol vertrouwen op de toekomst richten.”

© Copyright Wedeka 2023 Disclaimer Cookies Privacyverklaring Inkoopvoorwaarden