Direct naar de inhoud.

Wedeka bestaat 50 jaar. Lees hier ons verhaal.

Begeleid werken

Via de regeling Begeleid Werken komen medewerkers in dienst van een regulier bedrijf. Het bedrijf ontvangt een compensatie voor de loonkosten. Deze loonkostensubsidie is gebaseerd op de productiviteit en de begeleidingsbehoefte van de werknemer.

De werknemer wordt door een consulent van Wedeka begeleid. Dit kan werkinhoudelijke begeleiding zijn, hulp bij het oplossen van praktische problemen of ondersteuning bij het vertrouwd raken met de organisatie. De werknemer, werkgever en de consulent bepalen samen de begeleidingsbehoefte. Daarnaast kan ook de werkgever met vragen bij de consulent terecht. De begeleide medewerker krijgt hiermee een volwaardige werkplek en op deze wijze wordt maatschappelijk verantwoord ondernemerschap direct in de praktijk gebracht.

Om het risico van ziekteverzuim zoveel mogelijk te beperken valt de medewerker onder de no risk polis van het UWV. Het UWV neemt de doorbetalingsplicht over van de werkgever.

De werknemer treedt in dienst voor een periode van minimaal 6 maanden. Zo hebben de werkgever en werknemer beide voldoende tijd om aan elkaar te wennen en de samenwerking een kans te geven.

Belangrijk is het maken van een goede match tussen de werkgever en medewerker. De consulent doet haar uiterste best om het bedrijf of de instelling waar de medewerker aan het werk gaat, zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wederzijdse wensen en de mogelijkheden. Hierdoor wordt de kans op succes vergroot! Mocht het toch niet goed gaan op de Begeleid Werken plek dan is er een terugkeergarantie voor de werknemer conform CAO WSW.

Ben je geïnteresseerd geraakt in Begeleid Werken en heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een email naar Miranda Muës, mmues@wedeka.nl of bel of app naar 06-52 54 63 00.

Miranda Muës

Jeffrey den Boer is via Begeleid Werken aan de slag bij Hempen Keukens.

© Copyright Wedeka 2023 Disclaimer Cookies Privacyverklaring Inkoopvoorwaarden