Direct naar de inhoud.

Wedeka bestaat 50 jaar. Lees hier ons verhaal.

Voor elkaar

Wedeka is al 50 jaar een vertrouwde naam in de regio’s Stadskanaal, Veendam en Westerwolde. Het bedrijf is vooral bekend als een sociale werkplaats die werk biedt aan zo’n 1500 medewerkers en trajectdeelnemers.

De afgelopen jaren is de koers ingezet naar een sociaal ontwikkelbedrijf waar voor inwoners van de deelnemende gemeenten werk- en ontwikkelingsmogelijkheden worden gecreëerd en gerealiseerd zodat iedereen de kans krijgt om mee te doen in de regionale arbeidsmarkt.

Mensen krijgen bij Wedeka de kans om zich te ontwikkelen, te leren en te werken. Daarvoor hebben we uiteenlopende werksoorten. Met betrokken en ervaren begeleiders vergroten we de kracht van onze medewerkers en daarmee hun kansen voor de toekomst. Ze worden begeleid in hun werk en in hun groei.

Bij Wedeka staat de medewerker centraal, op welke manier hij of zij dan ook binnen Wedeka actief is.

Wedeka is als partner van de overheid, het onderwijs en ondernemers van grote betekenis in Oost-Groningen. Wedeka: verbinder in de regio: een bedrijf om trots op te zijn!

Over Wedeka

Wedeka is het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeenten Stadskanaal, Veendam, Westerwolde, Borger-Odoorn en Midden-Groningen. Ruim 1300 SW medewerkers en medewerkers in Nieuw Beschut verrichten zowel binnen als buiten Wedeka de meest  uiteenlopende werkzaamheden.

Van verpakken, elektronica-, metaal- of groenwerkzaamheden, schoonmaak tot detachering: we bieden circa 20 werksoorten waar onze medewerkers en trajectdeelnemers een fijne werkplek vinden.

We werken zowel voor landelijk bekende bedrijven als Beiersdorf en Rituals, als voor gemeenten en lokale ondernemers.

Sociaal ontwikkelbedrijf

Werk levert een belangrijke bijdrage aan de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen. Wedeka zet zich in voor mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om een baan te krijgen en mee te draaien in de maatschappij. Dit doen we door de afstand tot de arbeidsmarkt voor verschillende groepen mensen zo mogelijk te verkleinen zodat hun kans op een baan op de arbeidsmarkt groter wordt.

We bieden diverse ontwikkeltrajecten waarin deelnemers werknemersvaardigheden en vakvaardigheden opdoen die de kans op een baan bij een regulier werkgever vergroot.

Er zijn maatwerktrajecten of diverse andere trajecten zoals: Werkfit, re-integratie, werkervaringsplekken of Praktijkleren. Ook is het mogelijk om praktijkervaring op te doen in een van de beroepsrichtingen in de Keuzecaroussel.

© Copyright Wedeka 2023 Disclaimer Cookies Privacyverklaring Inkoopvoorwaarden